Με πολύ θερμά λόγια υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Ρότζερ ΓΚΑΤΤ και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη, που παράλληλα είναι και Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας και τον Γενικό Γραμματέα της Κοινότητας κ. Μιχάλη Καρυδιά.

Ο κος ΓΚΑΤΤ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του διότι οι κύριοι ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ και ΚΑΡΥΔΙΑΣ επέλεξαν τον Ε.Ν.Ο.Α. σαν πρώτο σταθμό της επίσκεψής τους στην Αθήνα και επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται επίσημα τις εγκαταστάσεις του Ομίλου μας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο καινούργιο δύσκολο έργο που ανέλαβαν.

Μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας και τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυτπτιωτών. Αποφασίστηκαν απο κοινού συνδιοργανώσεις Αθλητικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη των σχεσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Τέλος, ο Πρόεδρος κ. ΓΚΑΤΤ αφού ευχαρίστησε τους κ.κ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ και ΚΑΡΥΔΙΑ ευχήθηκε ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός να συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο και να στηρίζει ηθικά και ουσιαστικά η Ελληνική Κοινότητα τον ΕΝΟΑιγυτπιωτών, αφού ο σκοπός είναι ένας, η διατήρηση και η μεταλαμπάδευση των ηθών και των αξιών στις νεότερες γενιές.