50κοστά του γενέθλια γιόρτασε ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών «Ε.Ν.Ο.Α.»

Η Α.Θ.Μ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, τίμησε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών κ. Ρότζερ ΓΚΑΤΤ απονέμοντας την ανώτατη  τιμητική διάκριση του σταυρού του Αγίου Μάρκου, στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών «Ε.Ν.Ο.Α.».

Παρουσία Υπουργών, Εκπροσώπων της Πολιτείας, Εκπροσώπων των Αθλητικών Ομοσπονδιών, Προέδρων και Εκπροσώπων των Ελληνικών Κοινοτήτων της Αιγύπτου και όλων των Αιγυπτιώτικων Σωματείων, Ολυμπιονικών και πλήθους Μελών και Αθλητών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ν.Ο.Α. γιόρτασε μισό αιώνα ζωής παρουσιάζοντας το Επετειακό Λεύκωμα που αποτυπώνει την επιτυχημένη του αυτή πορεία.  

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Ομίλου στον Άγιο Κοσμά και σε αυτήν παρευρέθηκαν ο οικείος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος και ο Εκπρόσωπος εν Αθήναις του Αλεξανδρινού θρόνου Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κος Τρύφων ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ, οι Δήμαρχοι Αλίμου κος Ανδρέας ΚΟΝΔΥΛΗΣ και Ελληνικού κος Ιωάννης ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ, ο Πρέσβης της Αιγύπτου MrAhmed El Bidewy μετά του Μορφωτικού ΑκολούθουMrHussein Marie Mahmoud, ο Πρόξενος της Αιγύπτου Mr Abd El Latif El Layah, ο Πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Κος Ιωάννης ΚΑΡΡΑΣ, οι δύο Αντιπρόεδροι της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κος Τέλης ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ και Κος Παντελής ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ο τ. Υπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης, Άρχοντες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ολυμπιονίκες Πύρρος ΔΗΜΑΣ (Β Αντιπρόεδρος ΕΝΟΑ), Βούλα ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, Βούλα ΖΥΓΟΥΡΗ, Βασίλης ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ, Βιργινία ΚΡΑΒΑΡΙΩΤΗ, Χρύσα ΜΠΙΣΚΙΤΖΗ.  

Στην εκδήλωση δόθηκαν και τιμητικές πλακέτες στους αθλητές και Πρωταθλητές του Ομίλου όπως  Σπύρος ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ, Δήμητρα ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, Νικόλαος ΜΠΙΣΤΙΝΑΣ, Αντώνης ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Νίνο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ, Χάρης ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗΣ, Γεώργιος ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, Αθανασία ΦΑΚΙΔΗ, Αγγελική ΡΕΚΚΑ, Χλόη ΜΑΚΚΑΡ, Μιχάλης ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ, Πέτρος ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Χρίστος ΔΡΟΥΖΑ, Λυδία ΠΑΠΠΑ που διέπρεψαν στα Ναυταθλήματα που καλλιεργεί. Τα φλας των φωτογράφων μονοπώλησε η Κωπηλάτρια Σοφία Ασουμανάκη καθώς η μεγάλη της επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Ασημένιο Μετάλλιο-πρόκριση για την Ολυμπιάδα Ρίο 2016) συνέπεσε με τα γενέθλια του Ομίλου που την ανέδειξε.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος μίλησε με εγκάρδια λόγια για τον Όμιλο και τους αθλητές, συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του κ. Ρότζερ ΓΚΑΤΤ για το έργο τους προσφέροντας του την εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Τέλος ευχήθηκε στον Όμιλο να τα εκατοστίσει και να συνεχίσει να αναπτύσσει τα αθλήματα της θάλασσας και της παραλίας, με την ίδια επιτυχία που το κάνει από καταβολής ιδρύσεώς του, προς όφελος της νεολαίας, του αθλητισμού και της χώρας».